Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga service och upplevelse. Om du fortsätter surfa på vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Årlig linsundersökning

Den allmänna rekommendationen är att ögonen ska kollas en gång per år om man är linsbärare för att se att ögonen faktiskt mår bra. Ögonen förändras med tiden och även om allt känns bra är det inte säkert att det ser lika bra ut. Du har bara två ögon, var rädd om dem!


Kontaktlinsen

En årlig undersökning tar ca 30 minuter. Optikern kontrollerar hur ögonen mår och hur linsen sitter. Man kollar även om styrkan ändrats och om några justeringar ska göras.


Hur känns linserna i slutet av dagen? Skaver de i ögonen? Bli du torr eller röd i ögonen? Hur länge kan du ha linserna i ögonen innan det känns jobbigt? Var inte rädd för att berätta hur det känns och hur det fungerar. Ofta kan man prova andra linssorter som kanske passar dina ögon bättre. Du får då med provlinser och ett återbesök ska göras efter ca 7–14 dagar för att se att linserna fungerar som de ska.


Om allt fungerar bra och optikern tycker att det ser bra ut så har du fått en bekräftelse på att linserna fungerar. Så skönt!


Kom helst till besöket med linserna i ögonen. Det gör inget om linserna börjar närma sig slutet på bärtiden, om du använder månadslinser eller 14-dagars linser. Då ser man även hur själva linsen ser ut efter en tids användning.


Var den här informationen till hjälp?


Ytterligare frågor?

Skriv till oss på:
support@misterspex.se

Eller ring oss på:
08-55 00 25 60
Signa upp dig på vårt nyhetsbrev.

Gå inte miste om våra senaste nyheter och kampanjer!

  • Kundtjänst 08-55 00 25 60
  • Fri frakt När du handlar för 700kr
  • 90 dagars öppet köp
  • Fria returer på solglasögon

** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex ordinarie priser.