Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga service och upplevelse. Om du fortsätter surfa på vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

Filter

För en noggrannare mätning av din huvud bredd

3109 3109
1

Mykita Alla varumärken

Mykita från Mister Spex

Ett ständigt sökande efter innovation, en visionär användning av material och en gedigen erfarenhet av glasögondesign är detaljer som utmärker Mykitas glasögonkollektioner! Allt från design, teknisk utveckling och den faktiska tillverkningen (för hand så klart!) har samlats under ett och samma tak i Mykitas eget Mykita Haus beläget i Berlins historiska kvarter. Här får kreativiteten och passionen för glasögon ta den plats den behöver för att skapa fantastiska bågkollektioner i både acetat och stål, där det är det senare som är Mykitas absoluta paradgren! Alla deras bågar och solglasögon har ett patenterat skalmfäste som är helt fritt från skruvar!

Företaget grundades 2003 av fyra tyska killar som vid tiden för lanseringen huserade i en byggnad som tidigare varit en förskola och där av kom namnet Mykita, då kita är kort för just förskola på tyska.

2004 kom den första bågkollektionen och initialt var det Collection no. 1 - glasögonbågar av rostfritt stål och självklart det patenterade skalmfästet. Senare lanserades även Collection no. 2 som är acetatkollektionen. Modehuset har sedan fyllts på med the Lite Collection som är Mykitas mest lättviktiga glasögonmodeller, the Decades Collection där formerna är inspirerade av 1900-talets mest uppskattade glasögonformer och the Luxe Collection som fokuserar på hållbara material från naturen.

Mykita har även gjort flera uppskattade designsamarbeten som löpt över flera säsonger, vår favorit är det kreativa samarbete som Mykita gjort tillsammans med Maison Martin Margiela, detta är helt unika solglasögon med en skyhög modegrad!

Är du ute efter exklusiv kvalitet i ett unikt utförande är Mykita ditt val. Uppskattar du dessutom innovativ design i nytänkande material är du mer än hemma!

  • Kundtjänst 08-55 00 25 60
  • Fri frakt När du handlar för 700kr
  • 90 dagars öppet köp
  • Enkelslipade glas ingår vid köp av bågar*

** Alla glasögonbågar levereras med två enkelslipade, antireflexbehandlade och reptåliga plastglas (brytningsindex 1,5) och sfär på högst +6,00/-6,00 D; Cyl +2,00/-2,00 D.

.

* De överstrukna priserna är Mister Spex normala priser.